Bkks vzw
Vrienden van Bkks
20 marathons challenge

Hier vindt u enkele verhalen geschreven door de ouders die in eigen woorden trachten weer te geven van wat hen is overkomen. Niet elke ouder kan of wilt het verhaal vertellen van dochter of zoon en die privacy respecteren wij dan ook. Daarom vindt u hier slechts enkele verhalen van gezinnen en kinderen die wij helpen of geholpen hebben.


het verhaal van Tiana

Het verhaal van Tiana.

Op 19 juli 2012 werd ons prinsesje geboren , een vrolijke meid met heel veel vriendjes en vriendinnetjes, amper ziek tot de week voor de diagnose. Die week klaagde ze over hoofdpijn die op en af ging. Op zaterdag 31 maart werd ze om 4 u plots wakker al roepend dat ze hoofdpijn had en nekpijn , rond 7 u 's morgens gaf ze plots over: een klein klakje waterachtig. Zelf dacht ik mischien een hersenvliesontsteking dus die ochtend naar de huisarts gegaan daar aangekomen deed ze terug normaal , en dokter dacht dat het nekpijn was. 

Lees verder...

het verhaal van Fee

Het verhaal van Fee.

Fee kreeg op vrijdag 15 april 2016 de diagnose leukemie. Nieuws dat insloeg als een bom en tot op de dag van vandaag staat deze dag in ons geheugen gegrift.

Ze kende hele slechte momenten maar nu en dan waren er ook lichtpuntjes. Vorige winter was ze bijvoorbeeld één van de gezichten van de campagne van Music for Life van Studio Brussel en daar heeft ze enorm van genoten. Lees verder...

het verhaal van Norah

Het verhaal van Norah.

12 April 2017, de dag dat onze wereld werd stilgezet… de dag dat bij ons dochtertje Norah, op dat moment net 3,5 jaar, een hersentumor werd gevonden…

Eerst werd geprobeerd om de tumor operatief te verwijderen, maar dit was onmogelijk omdat hij op een te delicate plaats zat en dit dus te riskant was… Hierdoor werd beslist om meteen met chemotherapie te beginnen, en dit gedurende 18 maanden, om zo te trachten de tumor onder controle te houden, om hem dan op latere leeftijd te bestralen. Lees verder...

het verhaal van Maithili

Het verhaal van Maithili.

Wij zijn Stefanie Rotsaert en Samuël Vanhille uit Assebroek, Brugge. Wij hebben een 12-jarig dochtertje, Maithili.

Onze wereld stortte in toen er op 11 augustus jongstleden bij onze dochter een hersenstamtumor ontdekt werd. We hebben het hier over ponsglioom, DIPG. Dit is een zeer zeldzame tumor die jaarlijks in België bij 2 tot 3 kindjes voorkomt. Deze tumor kan niet operatief verwijderd worden omdat die door alle levensnoodzakelijke zenuwen verweven zit. Lees verder...

Het verhaal van Chloé

Het verhaal van Chloé.

Op 30 januari 2011 werd onze prinses geboren. Altijd vrolijk en nooit klagen over iets. Tot de week voor de diagnose…

Op maandag 24 juli begon ze opeens ‘s morgens over te geven en het rare was dat het enkel maar water was dat er uit kwam. De volgende dagen ook telkens ‘s morgens. Op donderdag reden we dan toch naar de huisarts omdat ze ook van hoofd- en nekpijn begon te klagen. De huisarts dacht dat het kwam omdat ze gevallen was en zo haar nekje had pijn gedaan. Hij schreef pijnmedictatie voor en iets tegen het overgeven. Doch zonder verder resultaat. Lees verder...

het verhaal van Samuel

Het verhaal van Samuel.

Onze zoon had een longontsteking. Dat dachten we toch. Totdat een bloedonderzoek na aanhoudende, hoge koorts duidde op iets anders. Iets dat ons toch zeker nooit zou overkomen. Maar het gebeurde wel. Samuel heeft myeloïde leukemie.

Het ene moment is je kind ziek, het andere hoop je dat hij het gevecht tegen deze agressieve kanker én de zware chemokuren zal overleven. De grond onder je voeten, alle zekerheden van tevoren vallen weg.

Lees verder...

Het verhaal van Ferre

Het verhaal van Ferre.

Het is al jaren terug begonnen dat hij geregeld klaagde van buikpijnen ,regelmatig naar huisarts of kinderarts geweest. Zelfs opnames in het ziekenhuis maar nooit werd er iets gevonden.

Tot hij in oktober en november als 12 jarige meer en meer klachten kreeg van buikpijn. Tijdens een opname begin december in het ziekenhuis bleef hij maar overgeven. Na een aantal onderzoeken mochten we na 4 dagen weer naar huis met een nog even zieke Ferre. Terug thuis ging het van kwaad naar erger en begon hij bij het dagelijks overgeven ook zijn hoofd schuin te houden. Lees verder...

Het verhaal van Alyssa

Het verhaal van Alyssa.

Op 8 november 2013 werden wij de gelukkige ouders van Alyssa. Alyssa groeide en bloeide, echter na 6 maanden werd ze lustelozer en bleker. Ook moest ze vaak overgeven, daarom gingen we naar de kinderarts. Daar kregen we te horen dat onze dochter leukemie had.

Alyssa werd onmiddellijk opgenomen in het UZ Gent. Daar heeft ze vele chemo’s, puncties, operaties en andere nare bijwerkingen gehad. Lees verder...

Het verhaal van Ruth

Het verhaal van Ruth.

Op 24 februari 2014 werd Ruth geboren, een prachtige baby die ons direct op een roze wolk liet lopen. Op 21 maart 2014, 3 weken na, werden we van onze roze wolk naar de donkerste plek ter wereld gekatapulteerd. Ruth kreeg toen de diagnose Leukemie. Lees verder...

Het verhaal van Line

Het verhaal van Line.

Op 21 maart wordt Line, amper 22 maanden, in het UZ Gent verwacht voor een zware chemokuur. Die is noodzakelijk om alle kankercellen te elimineren. Pas als de ouders 5.200 euro betalen, wil de ziekenhuis de behandeling starten, omdat het geneesmiddel niet terugbetaald wordt.

Daarom beginnen Kenny en Kimberley met een bloemenverkoop ten voordele van hun dochter.  Lees verder...

Het verhaal van Freedom

Het verhaal van Freedom.

Terwijl u en ik oudjaar vieren, vecht Freedom (9) in UZ Gent tegen leukemie. De jonge Mechelaar krijgt er een laat, maar erg mooi kerstcadeau van zijn zus Hope (8): haar stamcellen. Zijn ouders bereiden intussen een benefietactie voor om de kosten te kunnen betalen. Een bloedneus en zeer hoge koorts. Het waren afgelopen zomer de eerste tekenen die leidden tot een vreselijke diagnose: Freedom lijdt aan een zeer ernstige vorm van bloedkanker. "'High risk', werd eerst gezegd. Het blijkt intussen 'very high risk'. De dokters durven niet zeggen of hij zal genezen", zegt stiefmama Tamara Rijmenants.

Het verhaal van Marijn

Het verhaal van Marijn.

In juni kregen we een oproep van Mieke Genbrugge, directrice van GBS Evergem, met de vraag of wij een steunfonds kunnen opstarten voor Marijn. Na een samenkomst met de ouders en de schooldirectie werd er onmiddellijk beslist om na het verlof van start te gaan. Al snel kwamen de eerste stortingen binnen. We willen dan ook bij deze alle sympathisanten, familie, vrienden, service clubs en iedereen van de Gemeentelijke Basisschool Evergem bedanken voor alle steun, zowel financieel als moreel. Duizendmaal dank.

Het verhaal van ...

Het verhaal van ...

Ook voor hen die geen verhaal kunnen schrijven, of voor hen die het liever in de privé sfeer willen houden, zetten wij ons beste beentje voor want wij zijn een steunfonds voor iedereen die in een gelijkaardige situatie verkeerd zoals enkele van de verhalen hierboven. We willen ook dat de ouders zelf hun verhaal vertellen zodat er zeker geen foutieve informatie verspreid wordt.

Wij zijn ervan overtuigd dat vele kleintjes één groot verschil maken!

Contacteer ons


Belgisch KinderKanker Steunfonds vzw

Bkks vzw
Rijschoolstraat 55
3800 St.Truiden

+32 011 19 28 19


BTW BE 0835.627.680


BNP Paribas Fortis
IBAN BE19 0016 4017 4212
BIC GEBABEBB


info@bkks.be

www.vriendenvanbkks.be

www.20marathonschallenge.be

Onze missie en doel


Het Belgisch KinderKanker Steunfonds vzw heeft tot doel de levenskwaliteit van gezinnen met een kindje met kanker te verbeteren.Het Belgisch KinderKanker Steunfonds tracht om tijdens de meest donkere dagen van de zieke kinderen een bron van hoop en verstrooiing te zijn en hen meer vreugde te bezorgen.

Wij zijn een steunfonds voor iedereen 

Nuttige infoCopyright 2011-2018, Belgisch KinderKanker Steunfonds vzw

Webdesign Unlimited Projects