Bkks vzw
Vrienden van Bkks
20 marathons challenge
Spaarpot aktie: kleingeld, GROOT gebaar

Het verhaal van Sofie

Sofie

19 juli 2016…

Na één blik van onze kinderarts en enkele bloedonderzoeken kregen we het nieuws te horen dat ons dochtertje Sofie leukemie heeft…De wereld staat eventjes stil… Leukemie, dat woord klinkt goed, de betekenis echter niet… Ook het synoniem bloedkanker valt… Slik…

Die avond worden we met spoed richting UZ Gent gestuurd. Een team van verpleegkundigen, een dokter en een pedagogisch begeleidster wachten ons op. Daar staan we dan, in een kamertje dat ons tijdelijk nest wordt. Op dat moment beseffen we het nog niet…Na vele onderzoeken die volgen blijkt dat Sofie acute lymfatische leukemie heeft. Een mooie prognose van overlevingskansen, maar een lange weg te bewandelen.

Na bijna 4 maanden hebben we de aanvalstherapie achter de rug. Het sociaal isolement valt zowel Sofie als ons als ouders zwaar op de maag, maar de therapie slaat aan en daar trekken we ons aan op. We doen ons best om positief te blijven en er voor ons meisje -zowel thuis als in het ziekenhuis- een feestje van te maken.

Het lukt ons, al is het ook eens met vallen en opstaan.

Momenteel kijken we uit naar de opstart van de intervalfase, om daarna fase 2A en 2B aan te gaan.

Na dat alles volgt nog een lange onderhoudsperiode om de kans op herval te minimaliseren en hopelijk zien we eind 2018 het woord “genezen” op haar ontslagbrief staan.