Het verhaal van Alyssa

Het verhaal van Alyssa

Het verhaal van Alyssa

Op 8 november 2013 werden wij de gelukkige ouders van Alyssa. Alyssa groeide en bloeide, echter na 6 maanden werd ze lustelozer en bleker. Ook moest ze vaak overgeven, daarom gingen we naar de kinderarts. Daar kregen we te horen dat onze dochter leukemie had. Alyssa werd onmiddellijk opgenomen in het UZ Gent. Daar heeft ze vele chemo’s, puncties, operaties en andere nare bijwerkingen gehad. Echter hadden de chemo’s niet het gewenste effect, waardoor het al snel duidelijk werd dat een beenmergtransplantatie haar enige overlevingskans was.

11 maanden na diagnose kreeg ze dan het beenmerg van een anonieme Duitse vrouw, een godsgeschenk. Opnieuw volgden er vele bijwerkingen, vod, gvhd (afstoting) en kunstmatige coma. Maar telkens vocht ze terug! 84 dagen na haar transplantatie konden we voor het eerst met z’n drieën naar huis, waar Alyssa nog steeds herstellende is. Na een lange periode van quarantaine mag ze nu stilletjes aan de wereld ontdekken, waar ze ten volle van geniet.

We zijn er nog niet, maar wel elke dag een stapje dichter richting genezing!

Storten kan op PNB Paribas Fortis: BKKS vzw – BE19 0016 4017 4212     met vermelding: steunfonds voor Alyssa

About the Author Wim

Mede-oprichter van het Belgisch Kinderkanker Steunfonds vzw, mede-oprichter van Ride2live vzw, ondernemer in hart en nieren, sportman in wording en bovenal papa van Noah. "Doe altijd voor een ander, wat je graag hebt dat ze voor jou ook zouden doen, de dag dat je het echt nodig hebt."

follow me on: